Predstavljanje knjige "Gajba i tić: pokriveno i raskrito u seksualnosti Istre"

Predstavljanje knjige "Gajba i tić: pokriveno i raskrito u seksualnosti Istre"
U ponedjeljak, 4. ožujka u 19 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u Puli održat će se predstavljanje knjige "Gajba i tić: pokriveno i raskrito u seksualnosti Istre"

U ponedjeljak, 4. ožujka u 19 sati u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u Puli održat će se predstavljanje knjige "Gajba i tić: pokriveno i raskrito u seksualnosti Istre", odnosno kataloga istoimene izložbe otvorene za javnost u Muzejsko-galerijskom prostoru "Sveta srca" u Puli tijekom 2017./2018. godine. Publikaciju će predstaviti akademik Tonko Maroević.

Riječ je o zapaženom i nagrađenom izložbenom projektu nastalom u Koordinaciji istarskih muzeja, a autorstvo nad izložbom potpisuju kustosice Tajana Ujčić i Katarina Marić te dizajner Mauricio Ferlin.

Izložba "Gajba i tić: pokriveno i raskrito u seksualnosti Istre" tematizira seksualnost u Istri od prapovijesti do danas, a među izloženim artefaktima, koji uglavnom prate mušku i žensku liniju prihvaćanja spola i spolnosti, bilo je izloženo i 20 predmeta iz Zavičajnog muzeja Poreštine - Museo del territorio parentino.